Dekorative vandflasker!

Denne idé fik jeg i dag, da jeg var en tur i Netto. Der kan man få nogle skønne vandflasker med forskelligt dekoration for tiden.
Disse kan naturligvis selv laves og dermed tilpasses den tids ånd, festen bliver holdt i!



Du skal bruge:
Vandflaske i glas (start med genbrugsbutikkerne, ellers har Ikea nogle fine!)
Smukke servietter
Saks
decopagelim til glas
Bred pensel

Vælg dit servietmotiv til flasken. Klip det ud, så nøjagtigt som muligt, så blir det pænest!
Nu skal du pille servietten fra hinanden. En serviet består af flere lag, og du skal kun bruge det yderste med selve motivet på!
Tag din pensel og kom et lag decoupagelim på der, hvor motivet skal være og lidt til!
Kom nu forsigtigt dit servietmotiv på.
Lad det tørre lidt.
Kom nu endnu et lag lim ovenpå motivet.

Nogle lime skal lufttørre, andre skal en tur i ovnen for at hærde - læs vejledningen på den lim, du har købt!

Alternativt kan man også tage og lime hele flasken ind i serviet, hvis man hellere vil det!




Det er superhyggeligt arbejde og det kan blive så fint. Jeg var lidt træt af, at vi ikke tænkte på det til vores eget bryllup, for vandflaskerne står jo med på bordene hele tiden og kan da lige så godt være med til at pynte!

20er skønhed: Art deco negle!

Når du tænker negle til dit bryllup (og langt de fleste brude har da dem i deres tanker), hvad forestiller du dig så? Jeg tror faktisk, at 9 ud af 10 tænker, at de skal have franske negle. Fordi det er det, man 'bør' og de fleste gør.




Da jeg skulle have ordnet negle vidste jeg, at jeg ville have en mørk neglelak på, for det er det jeg helst går med. Hende, der skulle ordne dem, afviste det pure. 'Det gør man ikke til et bryllup. Man har franske negle, det er smukkest og passende til en brud!' Nå nå. Så hun fik ikke ordnet mine negle, for det syntes jeg helt bestemt ikke hun skulle blande sig i! Så jeg fik min veninde til at lægge fin mørkebrun neglelak på mig!

Og hvorfor skulle man også gøre alt som man 'burde'? Man skal vel gøre tingene, så de passer bedst til en selv og den stil man har valgt!

Jeg har her i hvert fald fundet lidt inspiration til negle i Art Deco stilen!

Du skal bruge:
Forskellige farver neglelak
tynde pensler
topcoat
evt en veninde med rolige hænder

Jeg ville klart anbefale, at få en veninde til at gøre det på dig, det tror jeg ville være nemmest! Hyg jer med det, leg beauty-salon! Gør det evt aftenen inden Dagen for lige at falde lidt ned.

Ideen holder selvfølgelig også til alle de andre epoker, skriv dit årstal og så nails i googlevinduet og lad dig yderligere inspirere!


Du kunne jo evt også lade dine negle være dit 'noget blåt'..!

50er weddingfavor: Hausfrau grydelapper!

Ja, det var jo en anden tid.. Far tog på arbejde og mor sørgede for hjemmet. Hvis du er med på lidt sjov og holder en 50er inspireret fest, så lad denne kliché leve op igen i dine gæstegaver.. selvfølgelig med et blink i øjet..!

Vi bruger allesammen grydelapper når vi laver mad - far oftest lige så meget som mor, nu til dags! Jeg var ude for at se på nogle nye til os sidst, og fandt et par rigtig lækre strikkede. Til lige knap 150kr for et par!
Det var så der mit d.i.y.-gen meldte sig og sagde - Hov hov! Det kan man da selv lave!




Du skal bruge:
Tykt bomuldsgarn
Strikkepinde nr8 eller større (passende til garnet)
Saks

Dette projekt er selvfølgelig nemmest for dem, der allerede kan strikke. For andre, har jeg her fundet nogle youtube links med videoer til, hvordan du slår masker op, hvordan du strikker retmasker og hvordan du lukker af når du er færdig!

Slå 20masker op på din pind. Strik nu ret, på begge sider, til stykket er omtrent lige så langt som det er bredt. Luk af. Sæt en lille hank på. 1-2-3-grydelap! Da jeg strikkede, tog det mig ca 20minutter for en, inkl billedtagning..!

Strik en til hver af dine kvindelige gæster. Når gaverne skal gives, kan du evt hænge alle grydelapperne på en knagerække, så kan de selv vælge en, hvis ikke du har sat navneskilt på.

                               



Og nu hvor du har brugt så meget tid på gaverne til kvinderne kan du så gøre det lidt nemmere for dig selv med mændenes gaver. Hvis du sætter knagerækken henover et lille bord, så kunne du jo på dette sætte en kasse med skipperpiber - og så er klichérollerne ellers blevet fordelt..!

80er weddingfavor: 'Klask'armbånd!

Ja i må lige bære over med mig, for jeg ved simpelthen ikke, hvad det hedder, de der armbånd. Men måske nogle kan huske dem? Det var stive armbånd mand slog over sit håndled -'Klask!'- og så sad de rundt om håndledet!


Det er et totalt 80er levn og jeg har på fornemmelsen, at det er på vej tilbage..!
Og til et 80er inspireret bryllup, ville sådan et være genialt som gæstegave, det ville virkelig sætte gang i snakken og minderne hos langt de fleste!
Og hvis man ikke kan finde dem i butikkerne, eller selv vil sætte sit præg på dem, har jeg fundet en vejledning til sådanne!

Du skal bruge:
Metalmåleband (Dem, der ruller sig sammen automatisk, du ved..!)
Gammel saks
Stofsaks
Stof (evt i jeres farver)
En symaskine

Klip metalmålebåndet i passende stumper med din gamle saks. Sørg for, at hvert stykke er langt nok til at komme rundt om håndledet og lidt til. Det skal overlappe mindst 7cm, efter min mening!
Brug nu stofsaksen til at klippe 'stofhylsteret' til dit armbånd.
Det skal måle: Længden + 2cm, Bredden x2 +2cm!
Sy stoffet sammen i bunden og i siden (Husk at vende det rigtigt!) med 1 cm sømrum, og vend det. Kom armbåndet i og håndsy toppen sammen.

Dyreprint - et must!!


Du kan nu vælge at dekorere yderligere, med sløjfer, similisten, blonder eller andet.


80er fly! -Oh Yeah!

40er: Budget blomster bordkort!

I 1940erne var det essentielt, at man skulle spare. Der var ikke penge til det store overflod men det skulle jo alligevel være smukt til et bryllup! Folk blev derfor nød til at ty til andre midler.
Det næste forslag er derfor også helt efter min devise; Det behøver ikke at koste en million for at ligne en million!

Da jeg begyndte at tænke over bordpynt, kunne jeg ikke lade vær med at tænke på alle de smukke blomster, der står i kanterne af vores landeveje. De er efter min mening bare det oversete guld! Så hvorfor ikke bruge dem i et bordkort!


Du skal bruge:
Saks
Karton
Pen
En dejlig solskinsdag
Evt en piknickurv!


Klip en masse skilte i dit valgte karton. Du kan klippe dem aflange og lave et enkelt hul i, eller måske mere firkantet med et hul øverst og et nederst, hvor du så 'væver' blomsterstilken i senere! Skriv navn på..!

Og nu kommer det sjove:




Næste gang i er ude at køre, så prøv at holde øje med alle de steder, der gror en masse blomster. Det er ikke sikkert du har lagt mærke til det før, man plejer jo ofte bare at ræse forbi! Hold inde sådan et sted et par dage før Dagen - og pluk! Plukke plukke blomster..! Gør evt en dag ud af det med din veninde eller kommende husbond, ta' lidt madder med og fald lidt ned, et par dage inden brylluppet.

Læg det færdige bordkort enten direkte på tallerkenen, eller ovenpå en smuk serviet, hold det enkelt!




Billigt, smukt og hyggeligt!

God fornøjelse!









Vintage vinter!

Nu er det jo ikke alle, der vælger at holde bryllup om sommeren. Vores rådhusbryllup valgte vi fx at holde midt i december! Det kan være så hyggeligt og smukt, og hvis sneen falder, så gør det det hele bare endnu mere perfekt!

Til vores bryllup havde jeg forberedt noget pynt, som vi dog ikke brugte alligevel, da feststedet selv pyntede
op.

Men jeg havde klippet en masse snefnug, som vi ville have hængt i loftet, som et slags svævende centerpiece!

De behøver absolut ikke være særligt kringlede, for at virke flotte. Jeg synes dog personligt det er smukkest, når der er lidt forskellige snefnug i blandt!



Du skal bruge:

Hvidt karton - eller karton med effekt, fx glimmer e.l.
En god papirsaks - ikke alt for langskaftet
Skabelon
Blyant
Nål
Tråd - evt hvid





Print skabelonerne ud. Brug evt dem jeg viser her, eller find flere på nettet, bare google 'snowflake template'.
Klip skabelonen ud og brug den til at tegne mønstret på dit karton.
Så skal disse klippes ud. Man kan vælge at folde dem og så klippe, så bliver det mindre klippearbejde. Til gengæld kommer der folder på det færdige snefnug... Så jeg personligt ville nok lade vær!
Lav et lille hul i snefnugget, længst ude i siden, med din nål, og træk tråden igennem. Færdig til at hænge op!

Det tager noget tid at lave dem, og det er efter min mening også smukkest, når der hænger virkelig mange i loftet. Så lav et par stykker hver aften til fjernsynshyggen. Hvis du starter i god tid, så skal du nok nå at få lavet en del!






70erne: Save the date! (Den simple!)

Når man planlægger et bryllup, der skal holdes i et bestemt tidsalders tema, kan man lige så godt allerede understrege temaet i sine Save the date kort!

For dem, der ikke ved det, så er Save the date kort ikke invitationer, men mere en måde at bede folk om at reservere en dato - som navnet også siger! Oftest bliver disse sendt ud et års tid forinden. På den måde kan man sikre sig, at gæsterne ikke booker ferie på samme tidspunkt som brylluppet holdes, eller siger ja til noget andet. Med andre ord: Ingen undskyldninger!



Når man tænker 70erne er det uundgåeligt ikke også at tænke blomster. Blomster i alle mulige afskygninger! Nogle af de første, der falder mig ind, er orange blomster på brune kagedåser..! Og passende til det tænkte jeg, det kunne være fint, med blomster Save the dates!

Du skal bruge:

Karton, evt. farvet (brun og orange måske!)
En saks
En pen
en skabelon

Klip blomsten ud i karton. Klip evt. midten ud i en anden farve.
Skriv din tekst i midten.


Fold bladende ved den sorte linie og buk dem ind under hinanden, så de 'låser'.
Skriv adresse på den anden side, frimærke på og....
...vupti! ;)

Du kan evt bruge små stykker tape til at fiksere bladende, så de ikke går op mens de bliver sendt.




Så fine, og lader dine gæster komme i rette stemning allerede fra starten af!

50erne: Sommermilkshake!



Når der skal serveres lidt lækkert i sommervarmen, enten under receptionen eller til selve festen, hvad med at prøve at servere lækre milkshakes! I 50erne var dette en utroligt populær drik, specielt blandt teenagerne, hvor man gerne bestilte en med to sugerør i, så man kunne dele og komme lidt tæt på hinanden..!

Hvis du vil servere sådan en, så ville det nok være en god idé med noget hjælp, der kunne stå for det. Ikke, fordi den er svær at lave, men fordi den skal serveres ret hurtigt, og det er jo begrænset, hvor store mængder man kan fremstille den i!


















Jeg bruger selv denne opskrift på chokomilkshake, som jeg engang har fundet på dk-kogebogen:

(Til 2 glas!!)

1/2 liter vanille is
Ca 3 spsk Nesquik kakaopulver (Eller et andet mærke, bare det ikke er det til kogt vand!)
Ca 2 dl mælk
Lidt vaniljesukker
Evt. flødeskum

Brug en håndmikser eller en blender. Bland først kakaopulveret og vaniljesukkeret med mælken. Kom så isen i og blend videre, til det er en cremet masse. Vupti!
Hæld op i høje dekorative glas og server selvfølgelig med sugerør! Der kunne evt til sidst dekoreres med flødeskum og krymmel, et bær, drysset kakaopulver e.l.!


Hvis man vil prøve sig med en anden smag, så undlad kakaoen og prøv at blende modne bananer i eller friske bær! YUM, siger jeg bare!

20er weddingfavor: Thaumatrope!

Et thaumatrope er et stykke legetøj, der faktisk kom hele 100 år tidligere frem, end den kategori jeg har inddelt den i her, nemlig i 1824. Alligevel tror jeg, at det kunne være et hit blandt gæsterne, at få sådan et med hjem efter en fest i 20ernes tegn!



Et thaumatrope, er en lille plade, oftest rund og i karton, hvor der er et motiv på begge sider. I pladens sider er der to tråde. Når man så holder trådene i hver sin hånd og får pladen til hurtigt at dreje frem og tilbage, vil det se ud, som om de to motiver bliver til et!
Det mest kendte motiv er nok fuglen og fulgeburet.

Hvis du vil give dig i kast med denne søde gave skal du først finde to passende motiver. Når du skal vælge dem, så tænk enten, at den ene ting skal se ud som om den er inde i den anden (som fugl i fuglebur) eller at det skal se ud som om de to ting står ved siden af hinanden.
Brug motiver, der er enkle i det, altså ikke for mange farver osv, så har øjet nemmere ved at kapere og acceptere illusionen.
Det kunne fx. være to hjerter, jeres forbogstaver ved siden af hinanden, to turtelduer, to ringe der bliver 'flettet' sammen, eller de helt klassiske motiver, som man også brugte dengang. Der kunne man evt. tilføje bryllupsdatoen.

Nu skal du bruge:
Karton, saks, limstift
En printer til at printe dine motiver ud
Garn, fx. sejlgarn

Klip en rund plade ud. Brug evt en kop som skabelon.
Print dine motiver ud og lim dem på hver sin side af kartonen. Klip ikke kun selve den lille tegning ud, der skal på, men klip den ud med hvidt papir som baggrunden, så det fylder hele pladen. Vær opmærksom på, hvordan dine motiver skal vende i forhold til hinanden, så den ene ikke kommer til at vende på hovedet eller noget!
Lav nu små huller i hver sin side af pladen.
Sæt et stykke garn (ca 30cm) i hvert hul og bind det fast med en knude!

Færdig!

Gæsterne vil længe synes det er sjovt at tage den frem, alle elsker da optiske illusioner!


50er weddingfavors: Cupcakelys!

Mange er begyndt, at give deres gæster små gaver til brylluppet, som tak for alt.  Hvad det kunne være er helt op til en selv, der findes ingen regler her! Bare sørg for, at det passer til jeres eget bryllup, da det jo er det, de skal huske ved gaven!

Jeg fik fornylig i en butik den idé, at det kunne være utroligt sødt med nogle små hjemmelavede lys til gæsterne. Et foreslag er her, at lave dem i stil med små lækre cupcakes, passende til evt. 50er brylluppet!




Her er, hvordan jeg ville gøre det - jeg har dog ikke prøvet endnu!

Du skal bruge:

Stearin
Paraffin
Evt voksfarve
Cupcake/muffinforme i silikone
Sprayfedt
væger
krymmel
stearinlys

Start med at få fat i noget stearin og paraffin i hobbybutikken. De to skal blandes, følg den medfølgende vejledning.
Mens de bliver blandet, kan man tage noget voksfarve (sådan en som børnene bruger at tegne med), knække den i små stumper og smelte den med. På den måde får det hele en smule farve! Brug evt. en farve fra jeres farvetema!

Alternativt kunne man vel også bruge færdige stearinlys, raspe dem, og smelte dem om - spørgsmålet er bare, hvad der mon er mest arbejde..!

Tag nu sprayfedtet og spray formene. På den måde er de færdige lys nemmere at tage ud, når de er færdige!
Sæt vægen i og fyld stearinmassen i.
Lad det hele stå og tørre. Kom nu en klat flydende stearin på og derefter , hvis man vil, rasp fra et farvet stearinlys. Til sidst kunne der pyntes med krymmel.

Når det hele er gennemtørt, så fold forsigtigt silikoneformen af det færdige lys!

E voilá - en smuk og personlig gæstegave!

Og det gode ved dem er, at man kan lave mange på én gang, i bedste samlebåndsmanér! 

60erne: Inspiration til frisurer!

Hvis man vil holde et 60er inspireret bryllup, så skal håret da også helt klart afspejle det.

Hvis du har kort hår, så dyrk det, style det om til siden, og tænk Twiggy!

Har du langt hår derimod, så skal der touperes!! Håret skal være stort og fyldigt!
Du kan bruge forskellige slags 'fyld' for at få håret til at blive større. I forbindelse med en forestilling på teatret, brugte jeg fx. garnnøgler, der matchede hårfarven, som fyld. Sørg dog stadig for, at hele garnnøglen er dækket af håret så godt som muligt. De er gode at arbejde med, da nålene nemt kan stikkes i dem, og så er de fleksible og vejer ikke meget!






Som brudetilbehør kunne det så være utroligt smukt (efter min personlige mening!) at bruge hårbånd eller sløjfer e.l. i stedet for slør. Hvis man ikke vil undvære søret, kunne man binde det om hovedet som et tørklæde, som på billedet til højre, bare med brudetyl, selvfølgelig!

20er/30er bordkort: Miniature-vifter

Til disse epoker kunne man lade sig inspirere af jugendstilen/ Art nouveau. Stilarten kom godt nok frem noget tidligere i Danmark, men jeg synes stadig man kan forbinde den med både 20erne og 30erne.

Jeg har her fundet nogle meget smukke bordkort, der passer ind i denne romantiske stil: Miniature vifter!

Til den vifte vist på første billede, skal der klippes to styks ud til et bordkort. Imellem de to sættes så noget blondestof, en tittekant, noget silkepapir (evt. i farvetemaet), eller hvad man lige synes kunne være smukt!
Lim det hele sammen, sæt navnet på og sæt det så i en lille holder.
Personligt synes jeg, det kunne være ret smukt med en holder lavet af en korkprop, men brug det, du synes er bedst!

Man kunne alternativt skære en lille rille i viften og så sætte den på randen af et glas.

Hvis man vælger, at folde servietterne til vifter, kunne de to evt. kombineres, ved fx. at sætte navneviften foran servietviften.


For at dekorere kanterne, som de blev her på det andet billede, så er det en god idé at investere i en udstandser. Panduro har lavet nogle, men man kan også få nogle rigtigt fine fra Martha Stewart. De kan købes i forskellige hobbybutikker, men kig efter dem på nettet, fx. på hjemmesider med scrapbook udstyr.

Jeg synes, at det er en utrolig sød og enkel idé og så er det nemt at komme i gang med!

Ustandseren vist nedenunder er fra Martha Stewart og hedder Vintage Doily - og er bare så fin!